Si E Pershkruani Hashim Thaqin Me Nje Fjale? A I Besoni

Hashim Thaçi (i lindur më 24 prill 1968) është presidenti i pestë i Republikës së Kosovës. Ai ishte kryeministri i parë i Kosovës së pavarur, Ministër i Jashtëm dhe Zëvendëskryeministr në kabinetin e ri të kryesuar nga Isa Mustafa, i cili mori detyrën më 12 dhjetor 2014. Thaçi ishte gjithashtu …

Read More »

Turqia, Superfuqia E Prodhimit Të Armëve!

Në mesin e 100 firmave më të mëdha të armatimit gjenden edhe 7 ndërmarrje turke. Vetëm Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Britania e Madhe dhe Kina janë të përfaqësuar me më shumë firma në listën e revistës amerikane për çështje armatimi “Defense News” Kur në vitin 2002 partia e Rexhep …

Read More »

Dronët Kombëtarë Dhe Unikë Të Turqisë

Turqia vazhdon të përsosë teknologjinë e saj në prodhimin e mjeteve ajrore pa pilot (dronë) për qëllime të ndryshme taktiko-ushtarake. Mjetet ajrore pa pilot (UAV), kombëtare dhe unike, bashkë me dronët (UAV) e armatosur që prodhohen në industrinë e mbrojtjes, kanë bërë që Turqia të hyjë në mesin e vendeve …

Read More »

Klasat e 1 deri të 5-ta nga e hëna rikthehen në shkolla!

Klasat e parë deri të pestën nga e hëna rikthehen në shkollë. Në një njoftim për media, theksohet se niveli zero (çerdhet dhe kopshtet), klasa përgatitore që mbajnë mësim në shkolla fillore, si dhe klasat 1 deri 5, duke respektuar rekomandimet e institucioneve përgjegjëse për mbrojtjen nga COVID-19, rikthehen në …

Read More »