Home / Uncategorized / Kroacia ”Dridhe” Gjithe Boten !! Ja Shifra Tronditese Qe Ka Investuar Ne Forca Ajrore…

Kroacia ”Dridhe” Gjithe Boten !! Ja Shifra Tronditese Qe Ka Investuar Ne Forca Ajrore…

Kroacia ”dridhe” gjithe boten !! Ja shifra tronditese qe ka investuar ne Forca Ushtarake…

Kroacia do te sigu roje 12 avione Iu ftarake franceze te per.dorur F3R Rafale per te modernizuar forcen ajrore te vendit, njoftoi te prem.ten kryeministri Andrej Plenkoviç.

Ky eshte inves.timi me i madh ne Forcat e ar matosura Kroate, investimi me i madh ne sigu.rimin e paqes se qen.drueshme dhe sigurise se qytetareve kroate, tha krye ministri duke iu referuar çmimit prej 999 mili.one eurosh.

Plenkoviç tha se da.ta e njoftimit ishte e pershtatshme, pasi Kroacia po shenonte Di.ten e Forcave te Armtosura dhe 30vjetorin e for.mimit te forcave te saj te ar mtosura, te cilat luaj.ten nje rol vendimtar ne Iu ften per pavaresi 1991-1995. Ne ten.derin per te blere nje gjenerate te re avionesh Iu ftarake, perveç avioneve te zgjedhur franceze, gjith ashtu konkurruan nje F16 Block 70 ameri.kan i ri, nje JAS39 Gripen suedez i ri dhe nje F16 Barak izraelit i per dorur.

Plenkoviç tha se ofe.rta franceze ishte e preferuar sep se per me pak para, Kroacia merr avionin me te vlere.suar dhe te mirepajisur. Kroacia i pret avi.onet ne fillim te vitit 2024 dhe, sipas Plenkoviç, çmimi prej 999 mili.one eurosh perfshin gjithçka: Avione, simula.tore, pajisje dhe trajnim te piloteve tane te cilet do te qen.drojne ne France per dy vjet. Ai aku zoi qeverite e meparshme per desh.timin per te marre vendime qe do te forconin me tej For.cen Ajrore Kroate.

About admin

Check Also

Limaj: Kujdes mos e lini Kosovën në duar të pasigurta të Albin Kurtit

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, ka takuar sot qytetarët e Gjilanit, të cilëve u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *