Home / Uncategorized / Genc Prelvukaj: Fjala teze dhe hallë jan turke, largoni nga fjalori

Genc Prelvukaj: Fjala teze dhe hallë jan turke, largoni nga fjalori

Fjalët “teze” dhe “hallë” janë huazime nga turqishtja. Kisha menduar se ne shqip kishin humbur si fjalë derisa pashë diçka shumë unike tek literatura arbëreshe në Itali.

“Motëramë” dhe “Motëratë” mësa duket janë fjalët e gjuhës tonë para se të zëvendësoheshin nga fjalët e mbicekura turke.
Derisa për fjalet “Axha, Mixha dhe Daje” ende nuk kam gjetur ndonjë në shqip, pasiqë edhe keto jane ne turqisht “amca dhe dayi”.

About admin

Check Also

Limaj: Kujdes mos e lini Kosovën në duar të pasigurta të Albin Kurtit

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, ka takuar sot qytetarët e Gjilanit, të cilëve u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *