Home / Uncategorized / Albin Kurti Ua Ben ”8 Me 2” Te Gjitheve ! I Jep Goditje Te Madhe Kryeministres Serbe…

Albin Kurti Ua Ben ”8 Me 2” Te Gjitheve ! I Jep Goditje Te Madhe Kryeministres Serbe…

Krye ministri i Kosoves, Albin Kurti, i ka der.guar leter krye ministres se Serbise, Ana Bernabiq.

Ajo eshte ne me.sin e 52 presidenteve dhe krye ministrave te po kaq vendeve qe shefi i qeve.rise nga Prishtina ua percolli nje leter qe flet per mbroj.tjen e trashegimise kulturore.

Letra qe zyrta.risht ende nuk eshte bere publike – e dates 20 maj dhe e cila se pari u publi.kua nga media ne gjuhen serbe “Kosovo Online” eshte der.guar ne adresat kryesore politike gjithe an.dej botes.

Prej presi dentit te Amerikes Joe Biden te kancelarja e Gjer.manise Angela Merkel, krye ministri i Rusise Mikhail Misushtin e deri te sekre.tari i Selise se Shenjte ne Vatikan.

Kurti u thote lide.reve boterore se ka tentime qe Kosova te para qitet si rrezikuese e trashe.gimise kulturore, ne veçanti kishat e mana.stiret ortodokse.

Kjo, sipas tij, nuk qen.dron dhe po tentohet qe trashegimia kultu.rore te shfrytezohet per per fitime specifike politike.

Kurti nuk ha.rron t iu tregoje lidereve global per tela.shet qe po i krijohen vendit ku ai eshte krye qeveritar nga nje raport i Organi.zates Evropa Nostra.

About admin

Check Also

Limaj: Kujdes mos e lini Kosovën në duar të pasigurta të Albin Kurtit

Kryetari i Nismës Socialdemokrate, Fatmir Limaj, ka takuar sot qytetarët e Gjilanit, të cilëve u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *