Home / Uncategorized (page 22)

Uncategorized

Ndërron jetë ish-ushtari i UÇK-së

Ish-ushtari i Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës, Ali Ismajli, nga Ferizaj, ka ndërruar jetë mbrëmë, shkruan Gazeta Sinjali. Lajmin për vdekjen e tij e ka bërë të ditur kryetari i Ferizajt, Agim Aliu, i cili u shpreh se sakrifica dhe vepra e tij për lirinë mbeten të skalitura për brezat e …

Read More »

Buxheti mbi 100 milionë për FSK-në, ekspertët e sigurisë: Rritja financiare të vazhdojëEkspertët e sigurisë e kanë mirëpritur vendimin e qeverisë për ndarjen e mbi 100 milionë eurove për Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK), por sipas tyre duhet ende të ketë rritje të buxhetit për t’i plotësuar nevojat e Ushtrisë. Nuridin Ibishi, ekspert i sigurisë ka thënë se është mirë që qeveria e re e ka marrë më seriozisht këtë çështje, për të kontribuar në ngritjen e kapacitetet të saja. Qeveria e re në kornizën buxhetore 2022-2024 parasheh edhe rritjen buxhetore të FSK-së për 100 milionë euro që është inkurajuese, pasi që jemi në fazën e tretë të pandemisë e cila ka një rënie dhe është një investim kapital për FSK-në në një fazë të tranzicionit, dhe unë shpresoj që qeveria e re e ka marrë shumë më seriozisht se qeveritë e mëparshme këtë çështje të sektorit të sigurisë, duke shpresuar që të arrijë kapacitetet e saj pas disa viteve aty ku duhet”, tha Ibishi për EO.

Ekspertët e sigurisë e kanë mirëpritur vendimin e qeverisë për ndarjen e mbi 100 milionë eurove për Forcën e Sigurisë së Kosovës (FSK), por sipas tyre duhet ende të ketë rritje të buxhetit për t’i plotësuar nevojat e Ushtrisë. Nuridin Ibishi, ekspert i sigurisë ka thënë se është mirë që …

Read More »